Eilen oli ensimmäinen koulupäivä loman jälkeen. Päivä meni opintoihin orientoituessa ja uusiin oppilaisiin tutustuessa. Tänään päästiinkin jo todenteolla opiskeluun kiinni tulevaa näyttelyä suunnitellen. Luvassa oli siis mittaamista ja pienoismallin rakentelua.

Kesäloman viimeiset päivät vietettiin maalla ja siellä piti tietysti nauttia ulkoilmasta, joten viimeisiä värjäys- ja korjausvärjäyskokeiluja tehtiinkin vasta eilen. Korjausvärjäyskokeiluihin päädyttiin, koska sain viime viikolla loistavan ajatuksen kokeilla värjätä lankaa Kool-Aideilla vihreäksi. Ja koska vihreää ei tällä hetkellä ollut saatavilla, sovelsin tietysti värioppia ja vihreäähän syntyy, kun yhdistää vaalean sinisen langan ja keltaisen värin... Eikös niin? Kaikki ei mennytkään niin kuin elokuvissa, vaan lopputuloksena syntyi jotain mitkä eivät ole vihreää nähnytkään. Vyyhdit siis läikikkäät väriltään vaalean sinisestä ruosteen eri sävyihin.


 

Näitä piti sitten tietenkin käydä esittelemässä Susulle. Saatiin yhdessä hyvät naurut ja päädyttiin siihen, että rumia ovat. No, minähän en luovuta vaan päätin kokeilla josko näistä saisi käyttökelpoisempia korjausvärjäyksellä, jota kokeilin vain toiseen vyyhteen.


 

Väritys parani ehkä hieman, vaikka kellertävää onkin. Ilman vihreää jäätiin, mutta eiköhän tämä johonkin käytettyä tule. Vaikka sitä ei päästykkään toivottuun lopputulokseen, niin jännää ja hauskaa oli kokeiluja tehdessä ja sehän se pääasia onkin! Pieleen menneet värjätty siis Kool-Aideilla Mango ja Orange. Mango-vyyhti kävi läpi korjausvärjäyksen samaisella Mangolla. Lankana molemmissa Gjestalin Maija vaalean sininen (207).


 

Jossain myös onnistuttiin, joten kauniita värejä sain kuitenkin. Aikaisemmalla värjäyskerralla ihastuin saamaani lilaan sävyyn, joten piti taas värjätä vaalen beigeä (280) Maijaa Grapella. Vaaleaa keltaista syntyi värjäämällä valkoinen (202) Gjestalin Ren ny ull -lanka Mangolla. Pinkkiä tuli valkoisesta (202) Maijasta Tropical Punchilla.

Kokeilinpa Grapea myös valkoiseen (202) Ren ny ull -lankaan, ja sain kauniin vaalean lilan, jota vaikka yhdistää jossakin työssä tuon toisen lilan sävyn kanssa.

Lopuksi kuvaa vielä salomonin solmuin virkastusta huivista, joka valmistui kesällä työharjoitteluaikana Anjalinissa. Lankana Teeteen Aurea (104). Huiviin tätä ihanaa vauva-alpakan ja silkin yhdistelmää meni yksi vyyhti (50g).